Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Celé je to (podle mých skromných znaostí) nebetyčná pitomost, megalomanství a snaha party developerů vydělat na fantastické zakázce! No a zejména je to snaha jednoho megalomanského Guru si postavit pomník. Ohání se Baťovým kanálem, sny Karla IV. atd. - přitom doba je úplně jinde, vždyť nemůžeme ani donutit výrobce aby využívali železnici, všechno valí kamiony, protože je to rychlejší, operativnější.

Základním zápornými faktory proti této pitomosti je stav přírody, životního prostředí, narůstající nedostatek vody až do katastrofy - no a finance. Autor správně poukazuje na otázku financí - nemáme peníze na nic podstatného a budeme investovat do naprosto předem nerentabilního podniku obrovské částky na dluh? (dotace či investice od Číňanů jsou kecy, co už u nás postavili?).

Doufejme jenom, že úvahy o této megalomanské pitomosti jsou jen úllitbou velkému Guru a snahou zajistit kšeft pár kamarádům na úvodních projektech (viz Bémovu zakazku za 60 mega pro kamarády, zda by mohla být olympiáda v Praze).

5 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2038x
Jsem člen Strany zelených, vedoucí její odborné sekce pro územní rozvoj. Nabyl jsem postupně dojmu, že v poslední době jsou veřejné diskuze stále více diletantské - každý plácá o všem, písničkář chce dělat prezidenta, učitel botaniky se pouští do religionistiky, Klaus odjakživa rozuměl úplně všemu. Tudíž to zkusím jinak - v každém mém článku bude aspoň jedno číslo, jeden tvrdý fakt. Když už nebude čtenář souhlasit, alespoň něco málo se dozví. To je fér, ne?

Seznam rubrik