Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

To jste chtěl napsat, že Bureš bude léčit naši zparchantělou krajinu?

0 0
možnosti
LM

Něco mi asi uniká. Ta cena je opravdu "nízká", ale je to cena za výkup a to mi připadá jako nejmenší položka v tom všem. Kde jsou započítané veškeré procesy - vytypování lokalit, zařizování výkupu, hromady právníků, terénní úpravy, finální sázení... a kde jsou započítané ztráty pro zemědělce způsobené tím, že budou obdělávat členitější terén a aby nahnali ztrátu na ploše, tak na vytváření nových polí...?

1 0
možnosti
MP

Přesně tohle mě napadlo, zestátnění není řešení. Jinak autora oceňuji, že se snaží samostatně přemýšlet, jenže zemědělce je třeba motivovat jinak. Dotace na rozvoj venkova na léta 2014 - 2020 činí asi 100 mld. ( unijní + programy MZ a MŽP ) jenže na ochranu půdy a zadržování vody v krajině se jedná o řády pouhých milionů. Kdysi bylo v krajině spousta ořechovek a třešňovek, které po zestárnutí už nikdo neobnovil. Přitom právě tyhle stromy nemohou být pěstovány v malých tvarech jako jabloně. I když, abych byl spravedlivý, poslední dobou se např. na okrajích Prahy třešně podél vycházkových cest začaly sázet.

0 0
možnosti
JH

Nějak mi uniká důvod, jaky vliv má zemedělství na to že neprší a jsou extremní teploty.Ze slibované studené franty, která přecházela přes Čechy, u nás spadlo pár kapek.

0 0
možnosti
PJ

P83e54t60r 11J13í80l57e46k

10. 8. 2018 22:51

Pokud se ona studená fronta potká s výparem z močálů, i lesů, spustí déšť, jinak mnohdy projde na sucho. My máme mnohde krajinu už tak zdecimovanou, že je v půdě vody minimum.

2 0
možnosti

Rv

Jde o levičácký pokus bez citu pro svobodné, přirozené vztahy v našem postkomunistickém Česku! Ale socialismus už nemáme, kdy jsme vystěhovali každého nepohodlného, vyrvali lidem vztah k půdě a vztah k majetku přes závist a nenávist k bohatším...

To, doufám, již skončilo!

!!

0 1
možnosti
PK

A jak tu situaci chcete řešit? Planými výzvami? Trh vše vyřeší? Trh sám ne, stejně jako máme zeměkouli zadělanou plastovými odpady ...

Raději otevřete diskusi u - Má Česko budoucnost.

3 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2038x
Jsem člen Strany zelených, vedoucí její odborné sekce pro územní rozvoj. Nabyl jsem postupně dojmu, že v poslední době jsou veřejné diskuze stále více diletantské - každý plácá o všem, písničkář chce dělat prezidenta, učitel botaniky se pouští do religionistiky, Klaus odjakživa rozuměl úplně všemu. Tudíž to zkusím jinak - v každém mém článku bude aspoň jedno číslo, jeden tvrdý fakt. Když už nebude čtenář souhlasit, alespoň něco málo se dozví. To je fér, ne?

Seznam rubrik